Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavanský voříšek - report

 Ahoj!

 

Přesně před měsícem se uskutečnil první ročník Oslavanského voříška a já se až po takové době dostávám k nějakému zhodnocení. Na první místě bych chtěla poděkovat všem spolučlenům z KK Oslavany, kteří se podíleli na organizaci, Marice Michajlové za vzorné posouzení a všem zúčastněným za účast a za pozitivní ohlasy a zámecké restauraci za připravné občerstvení a rovněž za poskytnuté sponzorské dary.

 

I přes původní nepříznivou předpověď se nám počasí více než vydařilo, byl příjemný teplý dne - snad bez jediného mraku na obloze. Všichni přihlášení účastníci postupně vzorně přicházeli ve stanovenou hodinu a v dobré náladě. Obsazení pejsků bylo variabilní - o něco více kříženců než psů bez PP a to různých velikostí ;-) Posuzování probíhalo plynule, jen drobný zádrhel byl v tom, že někteří pejsci nebyli příliš dobře socializovaní a často se nenechali bez problémů prohlédnout - což jsem od většiny účastníků, které jsem podle vidění znala i z jiných voříškiád, čekala, že tohle budou mít zmáknuté. Ceny se rozdávaly hned a do konečné soutěže o absolutního Oslavanského voříška postupila fenka křížence a fenečka mopse. Před obědovou pauzou a soutěžemi následovalo předvedení činnosti KK Oslavany. Po pauze následovala vyhlášení absolutního voříška, kterým se stala perfektně předvedená fenka křížence. Přihlásilo se nám i dost pejsků do doprovodných soutěží - dítě a pes a pejsek šikula. Někteří pejsci byli opravdu velice šikovní - slečna, která vyhrála, předvedla s pejskem skvělou souhru a někteří jsme jen nevěřícně koukali, co všechno se dá naučit. Soutěž pro dítě a pejska byla především o tom, jak je i malý vystavovatel schopen svého pejska vystavit, pro tohohle pejska byla přichystána sladká výhra. Nejsympatičtějšího pejska vyhrál vítěz kategorie veteránů bez PP a soutěže o nejlepší dítě a psa - belgiciký ovčák. 

 

Do příštího ročníku si musíme obstarat mikrofon - i přes to, že jsem se snažila, byly moje hlasivky krapet nedostatečné a zlepšit množství cen a věřím, že i sponzorů. Fotoreport zde: 

http://zokkoslavany.rajce.idnes.cz/Oslavansky_vorisek%2C_26._4._2014/

 

R+J

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář