Jdi na obsah Jdi na menu
 


Canisterapeutický kurz v Psím Parku

 Ahoj!

 

Jak jsem Jackii, sobě a všem okolo slíbila, dodržela jsem slovo a hned po příjezdu z krásné dovolené na Zakarpatské Ukrajině nám začal kurz, který je zakončen zkouškami. Zkušební řád sdružení Cantes, o. s. Brno najdete pod tímto odkazem: http://cantes.eu/files/zkousky.pdf.

Rovnou přikládám i odkaz na webové stránky sdružení, kde je spousta zajímavých informací:

http://cantes.eu/

Kdybych ho měla nějak okomentovat, je tu pár věcí, ze kterých mám trochu obavy - jako je mírné tahání na inkriminovaných místech typu slabiny, ocas, nohy, uši - v našem případě bude asi trochu zlobit ten ocásek. Žádný ze specializovaných cviků by nám problém ale neměl dělat. Ty obecnější cviky se skládají z klasické poslušnosti a patří mezi ně také ovládání psa na vodítku klientem, což asi bude více než problém u více pejsků - hlavně u Jackie - psa jednoho pána. Rozhodla jsem se, že jak bude mít mamka trochu času, zkusíme to rovnou naoostro - s důchodci a uvidíme. V tomto případě máme bezpochyby výhodu, že je možnost praktického procvičení už s naší cílovou skupinou (příliš neuvažuji, že bychom docházeli za malými dětmi) a můžeme trénovat hůlky, invalidní vozíky, pomalejší pohyby apod. Jenže to u poslušnosti není vše, čeká nás také aport, naše noční můra, cvik, který jsme nikdy nezvládly až do konce. Po marném cvičení "lehni" klasickou metodou jsme minulý týden začaly tento povel tvarovat a zatím sklízím docela plody úspěchu - alespoň v nerušivém prostředí, v Psím Parku, kde je to přece jen náročnější, to šlo hůře. Příští hodinu máme slíbené procvičení aportu, tak snad to touto metodou půjde. Celkově mám z kurzu zatím dobrý dojem, tak nějak jsme tam zatím všichni nastejno - i když ochota učit se, se u australandy projevila teď mnohem víc než u hovíka ;-) Jinak jsem se sešly fajn parta - samé holky, no teda tu psí partu kazí jeden bordeří odrostenec ;-)

Takže vstříc novým poznatkům, trénování a doufám, že nám do konce roku přibude u jména první naše složená zkouška - ZCP1.

A také nesmím zapamenout, že mému miláčkovi budou zanedlouho 4 roky!

 

R+J 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář