Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do Hodova

7. 8. 2011

Po nějaké době máme zase nové zážitky. Po přemýšlení, kam s Jackií o prázdninách, jsme se rozhodli pro dobrou variantu - vzít ji k Ivoškovi na chalupu do Hodova, na kraj Vysočiny. Měla jsem trošku obavy, zda Jackie nezačně hárat již před odjezdem a obavy se naplnily a začla hárat druhý den ráno po příjezdu, takže pobyty doma trávila v kalhotkách. Naštěstí v Hodově není tolik blbých psů jako ve Zbýšově, takže nás nikdo neotravoval. Jediné, co ji vadilo byly dotěrné muchy, které se neustále snažila chytat. 

 

Náším hlavním cílem bylo Jackii naučit se samotnou trochu koupat a udělat delší několikakilometrovou  vycházku. Obě věci se nám podařily na jedničku. Jackinky testování vody v rybníku začínalo vždy pomalu ale jistě a odzkušovala, kde dosáhne. Postoupně se osmělovala víc a víc a přinášela klacek z vody bez zaváhání. Velkým vzrušením pro ni bylo také objevování nových zvířat - to méně příjemné, kdy se před námi vynořila srnka, nebo když vylítly koroptve z křoví až po to, co ji velice bavilo - nahánění žab s páníčkem, který je fotil. 

 

Byla velice hodná, žádné kytky netestovala a statečně hlídala a myslela si, že získala nový rajón a bála se zůstat i sama venku, abychom ji neutekli;-) Pár lidí na malé vesnici takový nový velký pes překvapil, ale nevěděli, že je to takový přerostlý plyšák;-) A jelikož nás neustále hlídala, kam jdeme, dovolili jsme jí odpočívat chviličku v peřinách, když už byla teda na té dovolené;-) V pátek jsem měla trošchu obavy se setkání s Nelinkou, ale Nelinka byla sice z ní na mrtvici, ale podstatně klidnější, než každé setkání u nás doma, takže se Jackie pohybovala i bez vodítka a holky to obě zvládly. A hlavně nám přálo počasí!!

Více fotek a video v rybníku:

http://snoppik.rajce.idnes.cz/Hodov_-_vikend_mensi_dovolena_s_Jackii_a_Ivoskovo_zabi_kralovstvi_-/

 

V září zavítáme asi opět do Heroltic, tentokrát na 3 dny na výcvikový víkend na stopu a poslušnost;-)

 

Pac R+J

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář