Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sraz hovíků

2. 4. 2010

Letem světem pár řádků o Jackie a o krásné sobotě 27. 3. 2010. 

Už jsme kompletně přezubení, máme krásné bílé zoubky, 60 cm, ale trošku se nám nechce jíst. Jackie zřejmě dbá  na štíhlou linii, protože se u ní střídají dny, kdy jí 3* denně, ale druhý den nechce odpoledne už jíst, tak přecházíme na menší porce a častěji. Jinak krmíme momentálně granulemi Friskies, které vyrábí také známá Purina. Agil nám Jackie vyhnal tak trochu do výšky, proto jsme raději změnili stravu, abychom z ní neměli dogu;-)  Nejraději má Jackie ale trvdý sýr, po tom by se utloukla, a nepohrdne ani cherry rajčetem;-) Jinak zlobí v rámci možností, poslouchá taky, neustále zlobí naši lenivou Betinu a "zamilovala" si kosy, hrdličky a podobné ptáky, které by nejraději proháněla.

 

Situce s psy, kteří na ni štěkali (obzvláště jeden utočný ořech), se začíná pomalu obracet, protože Jackie už není to malé štěně, které se bojí;-) Začíná nám už hlídat, jednou vrčela na taťky, kterého nepoznala na zahradě a jednou, když něco zašramotilo na dvoře, tak se jako správný hlídač naježila, ale pořád v ní převládá hraní a mazlení. Občas dostaneme sprda, protože Jackie je děsně umazlená a ještě raději se přitulí a ráno budí v posteli, což je někdy ale ne moc příjemné. Ale nyní už k velkému dni.

 

Na poslední víkend v březnu jsme měli již dlouhou dobu naplánovaný sraz štěňátek hovawartů, počasí přálo celý týden a i přes předpovědi, které nebyly zrovna optimistické, jsme v sobotu ráno okolo 9 vyrazili směr Okrouhlička, kde jsme měli na Šejdorfském mlýně sraz s ostatními. V plánu byla procházka po nedaleké louce a oběd v mlýně. Jackie jsme naplánovali, že dostane kinderil, aby nám cestu trochu lépe zvládla, ale samozřejmě díky zapomnětlivosti a nedomluvenosti jsme ho koupili až v sobotu ráno a sotva jsme ujeli 10 km, kinderil byl již zřejmě v pytlíku se zvratky. Zastavovali jsme v Třebíči a odtud zvládli cestu už relativně v klidu, jen poslintaní. Jackie zvracela celkem třikrát a od rána se nevyčůrala, až večer doma.

Na sraz jsme dorazili první, ale hned za námi jela Bára s paničkou a Nela s Bazzym už tam na nás čekali;-) Pomalu se všichni začali sjíždět, až přijelo celkem 6 štěňátek - byla už fenčí přesila, všechny holky se zúčastnily za doprovodu pouze dvou fešáků Falca a Benjamina. Co jsme ale nečekali bylo, že Falco se nám do naší princezny šíleně zamiloval, sotva si k ní přičichl, už bylo rozhodnuto a byl za Jackie celou dobu jako malá přísavka. Je ale opravdu krásný, začínu už dorůstat tátu, je nejvíce chlupatý, váží 25 kg a největší, škoda, že je to náš bráška, protože takový ženich by byl pro nás jak ušitý;-) Dále tam byl Benjamin, jeden z černoznakatých pejsků, který krásně ovládal povely sedni a lehni a spolu s tátem pan naháněl krátkosrstou kamarádku kolii, se kterou tam byli známí od paní býv. majitelky. Poté černoznakatá sestra Barča, která je o něco menší a podsaditější než Jackie, ale jinak jako vejce vejci, stejné gestikaluce, pohyby, prostě nezapřou se, že jsou sestry;-) V restauraci se poté kočkovaly spolu u mých zad, tak jsem se modlila, aby neutržila nějaký nechtěný kousanec:D Dále přjiela plavá fenka Ginger, který vzhledově působí ze štěňátek nejvyspěleji, je už přelínalá do dospělácké srsti, ale je to pořád štěně a zpočátku byla trošku bázlivá stejně jako Jackie, která si zprvu očuchávala terén;-) Posledním štěňátkem byla nejsvětlejší fenka Lady, která na mě působila charakterově, postavou a vyspělostí stejně jako Jackie, takový krásný medvídek, Lady dokonce navštívila doma (v Českých Budějovicích) školku pro štěňátka.

 

Štěňata se vyblbla na louce, kde jsme je pusili na volno a honili se spolu s rodiči. Nela zůstala chvíli uvázaná, protože byla trošku nervózní, ale poté si své děti vždycky očuchala a myslíme, že je i poznala a když dotírala, dostala výchovné zavrčení. Táta Bazz si nejvíce všímal Falca (dyť jsou už skoro stejní) a Benjamina, se kterým vytvořili tým v nahánění fenky kolie, které z nich nebyla moc nadšená. Fenky na něho zas tak velký dojem zřejmě neudělaly, ale ty si hrály spolu, obzvláště Bára s Lady v jednu chvíli. Jackie projevila více náklonnosti k lidem, protože neustále za někým utíkala a chtěla pohladit, samozřejmě většinou s Falcem v závěsu;-) Poté jsme se přesunuli na oběd do mlýna, kde si všechna štěňata odpočala a poté jsem je vzali ještě proběhnout před restauraci, kde Jackie s Bárou řádily v nahánění Lady a pořádaly na ni hon a postupně se k nim přidala i Giny s Benjaminem a nakonec přišel i Falco, který si ovšem ponejvíce všímal své vyvolené:D Krásným momentem bylo, kdy z lesa vyběhly asi 3 srnky, které okamžitě Bazz s Nelou zpozorovali a vydali se jejich směrech a utíkaly spolu s nimi ještě Lady s Jackie, ale ty se brzy vrátily. Byl to krásný pohled na tolik štěňat, jak si spolu hrála. Škoda jen, že jsme asi jediný z Moravy, protože kdyby někdo bydlel blíž, tak by se mohli navštěvovat častěji, obzvláště mě to mrzí s Bárou, protože si spolu s Jackie dobře rozumí. Okolo 3. hodiny jsme vyrazili směr Zbýšov a do Jackie jsme kinderil už necpali, protože se víceméně jenom napila, od včerejšího dne nic nejedla. Cestu domů jsme zvládli s větším stupněm poslintání a dvěma pijáky, které si Jackie dovezla zřejmě z louky.

 

Doma byl náš medvídek tak trochu nevrlý, byla vyčerpaná z cesty, hladová a unavená z tolika nových věcí, které zažila.

 

Každopádně to byl krásný zážitek a těším se na další sraz, který se snad v létě uspořádá. Z chování bych Jackie dala jako ve škole dvojku, na zavolání většinou přiběhla a poslechla, ale je, co zlepšovat;-)

 

Haf Radka + Jackie

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

re: Pozdrav

Radka,2. 4. 2010 18:53

Zdravíme také a děkujeme;-) a webovky dáváme do oblíbených. U nás máme tepleji, sem tam nějaký mráček a rovněž přejeme krásné Velikonoce;-)

Pozdrav

LuciK a Bára,2. 4. 2010 17:40

Zdravíme na moravu a chválíme krásný článeček. Barů záviděla Jackince webovky a chtěla je taky tak jsem jí je po vašem vzoru udělala taky: http://hovawart-bara.webnode.cz/ . Je tam odkaz na rajče, kam jsem dala pár foteček ze srazu. Mějte se krásně, užívejte velikonoce, doufám že vám tam nesněží, jako tady v "předhůří" vysočiny. Zdraví Lucka a Bára