Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky

12. 6. 2013

 Ahoj kamarádi,

 

na prvním místě se omlouvám, že naše stránky tak dlouho pokulhávají a byly bez příspěvku. Během zimy mě totálně pohltilo učení, které jsem minulý týden úspěšně zakončila druhým bakalářem, takže teď mě čekají za rok inženýrské státnice. Zimu jsme přežili tak nějak konstantně, i když byla letos hodně dlouhá - což chlupaté princezně vůbec nevadilo a ve sněhu řádila jak divá. Takže ta byla jediná, kdo byl při těch sněhových kalamitách naprosto spokojen.

 

Na prvním místě bych chtěla říct, že jsme s Jackií absolvovaly dva semináře agility pro začátečníky bez parkuru s Peťou Marečkovou na VFU, kde jsme pronikly trochu do základů pozitivky, musím říct, že Jackie je pro cviky zapálenější než pro klasickou poslušnost. Problém ale je, že si nese mnohé z minulosti a opět ta změna prostředí trochu pokulhává. Snažíme se chodit na cvičák, ale musím říct, že pozitivka mě baví o mnoho víc a myslím, že i pro Jackii je to víc zábavnější - pejsci musí u toho víc přemýšlet, i když její motivace je pro mě někdy oříškem. Každopádně teď na květnovém semináři se projevila jako slušně vychovaný pes, vlasntě i na tom březnovém, kdy v malém prostoru zvládla pobyt na jedničku, i když všechny velikostí - hlavně na tom druhém - předčila. Koncem června se chystám na seminář přivolávačských her, tak snad se něco též přiučíme. Jinak v Brně se otevírá Psí park, kde pozitivky a podobných věcí najdete hrozně moc, takže se těšíme ;-) Web: http://psipark.cz/, více infa ve facebookové skupině: Psí Park. 

Někdy si říkám, že jsem se úplně zbláznila a měla bych s Jackií přestat experimentovat a dát se konečně na nějakou pevnější cestu, ne jen do něčeho nakouknout a utéct k něčemu jinému. Koketuji s myšlenkou, že bych mohla využít jejího vztahu k lidem a dětem a pokusit se složit canisterapeutické zkoušky, s většinou cviků by neměla mít problém. Klasická poslušnost - jak mě, tak ani ji moc nebaví - možná to cítí ze mě? Pozitivku beru také hlavně jako přípravu na nějaké budoucí štěňátko ;-) Jen mám trochu obavu, zda zvládne cizí prostředí, protože jí chvíli trvá, než se uklidní a všechno očuchá. Je ale na čase dát tomu našemu společnému měřování už pořádný cíl.

Na 26. 7. jsem nás přihlásila na jednodenní plavání pořádané jak jinak než heroltickou školou. S letošním počasím to vypadá, že si budu muset pořídit asi neopren ;-) A jsem zvědavá na paní Renatu, zda dokáže rozplavat totálního neplavce ;-) 

Musím se pochlubit, že jsem překonala hlavně svoje ego a přihlásila jsem nás na vořiškiádu, která se koná v rámci Brněnských psích dnů (13. - 14. 7. 2013) v Brně. Nebudu zastírat, že některé definice psů bez papírů jako kříženců atd. mi přijdou podobně jednostranné kupříkladu jako rudá ideologie, ale nikomu to brát nebudu. Tak holt musíme té bezpapírovosti využit a pokusit se třeba něco vyhrát ;-) a můžu to brát jako trénink též do budoucna :D jen musíme nacvičit trochu ten výstavní postoj, ať se tam Jackinka nevyvalí jako v hospodě. Takže nám 13. ráno držte palce ;-)

 

A nakonec - o tom, že je Jackie pro mě jasnou hvězdou, není pochyb. Tak abych s tou hvězdou byla už napořád, tak moje rameno od včerejška zdobí nádherná hlava černoznakatého hovawarta, jejímž podkladem byla Jackinky fotka. Viz. fotogalerie. 

Chystám se konečně navštívit s Jackií ProPet, který se koná 28. - 30. 6., tak snad mě nikdo nepotěší nějakým duchaplným komentářem. Jinak výhledově bychom chtěli jet na třídenní pobyt - hlavně socializační - pro nás všechny - do Prahy, bohužel nedáváná povodeň poničila pražskou ZOO, do které jsme se nehorázně těšili, ale věřím, že do září se vzpamatují. 

R+ J

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář