Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky okolo mě!

10. 7. 2012

 Na začátek mého psaní musím říct, že jsem veškeré útrapy (i se zásluhami Jackie) přečkala, Jackie má už otitulovanou paničku a já mám od státnic už jen na 10 měsíců pokoj a nyní si užíváme zaslouženého volna. 

 

Nejhorší novinkou, která nás potkala, bylo, že Jackie byla na ultrazvuku, zda nemá něco v děloze nebo problémy podobného charakteru, z toho důvodu, že pejskům tak voněla. Naštěstí v děloze žádný nález nebyl, krvinky byly pak po hárání v normálu, pravděpodobně se jednalo o zánět v pochvě, který můžou mít i štěnda. Každopádně nás čeká ještě jedna kontrola a kdyby problémy přetrvávaly, tak i rozbor krve. Musím říct, že větší kámen mi ze srdce už dlouho nespadl a doufám, že podobné problémy se nám budou vyhýbat.

 

Další velkou novinkou je to, že jsme začaly opravdu chodit na cvičák. Jedná se o ZO KK Oslavany a jedním z hlavním motivů, proč jsem sebrala odvahu a přihlásilo je, že tam máme snad i kamaráda, hovawartího kolegu, výstavně i zkouškově velmi úspěšného zlatého fešáka Nasthyho z Budské samoty. A o to víc jsem radši, že snad nejsme jenom za toho bezpapírového hovawarta. Zatím je to tak půl napůl, Jackie se asi potřebuje trochu víc aklimatizovat, není na cvičení v tak velké smečce zvyklá a to naše klidné prostředí lesa je ta tam. Ale věřím ve světlejší zítřky, sice mě to bude stát s mým stylem výchovy asi hodně trpělivosti, ale Jackii věřím a snad i trochu sobě. Pejsci jsou tam v pohodě, velikostně se nám hodně zalíbili, žádná 50kilová telátka, co má panička na zádech. No, i když musím na Jackii nabonzovat, že na vodítku se chová úplně jinak, než na volno. Na vodítku vrčí, na volno je se všemi nejlepší kamarádka. Přitom na ni žádnou nervozitu a nic nepřenáším, asi si mě tak moc hlídá, nebo si myslí, že panička je její bodyguard:D

 

V sobotu odjíždíme na týden do Jeseníků, Jackie má zbrusu nový postroj na dogtreking i jiné využití (viz. fotogalerie), tak snad se osvědčí a Jackie bude stejně okouzlující jako dnes, když jsme ho zkoušeli;-) Na přelomu září/října se těšíme do Heroltic, pravděpodobně pojedeme na agility pro začátečníky, nebo na nějakou rodinnou pohodu, bereme s sebou totiž mamku, aby taky na tom vztahu s Jackií trochu zapracovala. 

 

Po dovolené se ozveme, ale věřím, že to ta moje chlupatá princezna zvládne bez problémů;-)

 

R+J

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář