Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novinky 2014

9. 3. 2014

 Ahoj kamarádi,

 

musím říct, že zima už je asi skoro za námi, Jackinka si jí letos skoro vůbec neužila, natož sněhu. První třetina roku nás postihla vcelku poklidně - úspěšně jsem zvládla v rekordním čase zkoušky a začala chodit na "delší brigádu", takže musíme překopávat trochu náš harmonogram - hlavně procházek ;-)

 

Pravidelně chodíme na canisterapii do Rosic a občas něco pocvičíme - taky bychom měly! 25. května máme zkoušky ZZO a 11. července v Herolticích zkoušky ZOP. Stále se uklidňuji, že času máme pořád dost. První únorový víkend jsme absolvovaly seminář dogfitness - chvíli jsem koketovala i s myšlenkou, že se přihlásíme na kurz, ale místo toho budeme mít míč za 14 dní doma. Ve zkratce - dogfitness je posilování pohybového svalstva u psů. Hodí se prakticky pro každého, jak pro pejsky, kteří mají náběh na dysplazii, tak pro štěňata i vrcholové sportovce. Jde hlavně o nasvalení a posílení stávajících svalů. Skládá se ze základního, mírně pokročilého a pokročilého programu. No některé cviky jsou na první pohled "děsivé", on už ten míč i pro velkého psa je dost gigantický ;-) Více fotek najdete ve fotogalerii a odkazuji kam jinam, než na Psí Park a slečnu Verču Gesierichovou, se kterou jsme daný seminář absolvovaly ;-) 

 

Další novinkou je, že 26. dubna se bude konat v Oslavanech voříškiáda a tak někak jsem hlavním pořadatelem, viz. příslušná sekce a odkaz na cvičákové stránky. V sobotu - 15. 3. - jedeme do Jehnic vyzkoušet canicross. Nevyšla nám beseda o BARFu s Katkou Novosádovou, tak jsem hledala, kde peníze využít a padlo mi do oka tohle...nemám moc představu, jen vím, že pravděpodobně nás poběží víc - no nebo my spíš budeme poslední ;-) Tak jsem zvědavá, co se dozvíme a jak Jackie opět prokáže nesmírnou trpělivost, kterou se mnou má. A proč ta beseda? Rozhodla jsem se, že pravděpodobně přejdeme na syrovou stravu - zaujala mě její publikace, složení, psi mých známých, kteří takto krmí...a taky to, že Jackie je na jedněch granulích poměrně dlouho a začínám mít pocit, že přijde období, kdy budu muset na výměnu myslet. A taky kvůli těm zubům, vitalitě, energii, složení, kontrole nad žrádlem...a taky možnostmi, které naštěstí pro tenhle způsob krmení máme. 

Poslední novinkou je, že první týden v dubnu jedeme na výcvikový víkend na Myjavu, což je kousek za hranicemi na Slovensku. Pořádá ho slovenský hovawart klub - naše první hw akce, asi začnu hodně usilovně trénovat, aby Jackie mezi soukmenovci neudělala velkou ostudu ;-) 

Tak pac a pusu a držte nám palce, ať tu příští sobotu přežijeme ;-)

 

 

dogfitness4.jpg

 

 

R+J

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář