Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jarní pozdrav

5. 5. 2012

 Po rychle ubíhajícím čase posílám pár pozdravů z jara, spíše už léta, které letos přišlo nějak moc brzy. A opět potvrdilo i to, že Jackie bude opět přes léto méně použitelná.

 

Jackie má nyní hodně klidové období, protože moje státnice se nemilosrdně blíží, zkouškové na druhém oboru také a Ivoš má státnice už za pár dní. Takže princezně nezbývá nic jiného, než to nějak přežít a těšit se na prázdniny, až jí to páníčci plně vynahradí. Jediné pozitivum je, že konečně můžu odhadnout interval jejího hárání, protože dodržela 7 měsíců a začátkem dubna začala hárat. Začal nás trochu zlobit zubní plak, takže jsem zakoupila Pro plaque off, tak doufám, že pomůže.

Za prvního teplého březnového dne jsme vytáhly páníčka od učení a vyrazila jsem s Jackií na výlet do Brna - vlakem. Na prvním místě bych chtěla říct, že je opravdu skvělá a mýty o socializaci ráda ruší. Na to, že v Brně nikdy nebyla, viděla poprvé šaliny, větší počet lidí, štrádovala si to po Svoboďáku a na Špilberku plném cizích psů jako suverén...Velice mile mne překvapila, mírný stres projevovala jenom v ten moment, když Ivoš z vlaku poté odcházel. Nastupování a vystupování (krom prvního) zvládla skvěle a i pán, který jel se starším ovčákem a nejprve měl problém, proč mám náhubek v ruce a na psovi ne, po dvou minutách uznal, že mám poslušného psa  Navíc Jackie strávila velkou část jízdy napůl na mém klíně a výhledem z okna

Nikki roste jako z vody a je to úplný ďábel, obzvláště, co se týká žrádla. Mohla by dávat Jackii lekce o tom, jak se má žrát a ne se v tom vrtat a držet hladovky Minulý týden měly holky možnost se poprvé vidět a věřím, že to bude na dobré cestě a Jackie bude mít konečně nějakou tu "velkou" kámošku Akorát problém byl ten, že Jackie moc nezaregistrovala, že to malé je taky pejsek a hleděla si spíš mazlení a čuchání po kočkách. Ale to se časem spraví

A Jackie vyhlásila "tichou" válku místnímu kocourovi, který si očividně myslí, že je tady králem, čímž ji dohání do stavu totální zlosti a navíc dává najevo, že se Jackie vůbec nebojí. Takže pokaždé, když je Jackie sama doma, trnu hrůzou, jestli nepřeskočila plot a nenahání kocoura někde na mezi.

Musím se také přiznat, že jsem si právě včera dovezla knížky od Turid Rugaas: Konějšivé signály a Jean Donaldsonové: Střet kultur. Tak jsem zvědavá, co nového se dozvím. Každopádně i po letmém prolítnutí mě opravdu význam zívání velice překvapil;-)

P. S. a Jackie má jako jediná už výbavu na dovolenou, a to pláštěnku. Sice by potřebovala ještě o kousek větší, je neskutečně dlouhá;-) A máme už i inteligentní košík, tak doufám, že poctivým tréninkem tu nechuť k náhubkům zlomím. 

Užívejte pěkného počasí!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář