Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dovolená atd....

11. 8. 2012

Na prvním místě bych se chtěla zmínit o naší první týdenní dovolené. Chtěla bych Jackii hodně pochválit, zvládla hodně nástrah a i se relativně dobře vyrovnala se změnou prostředí, akorát bychom se měly obě dvě trochu víc rozpohybovat;-) Čekala nás relativně dlouhá cesta z Brna do Šumperku, ale byla bez přestupů, takže jsem nepočítali s nějakými komplicemi. Bohužel jsme si sedli do špatného vagónu, takže jsme kousek po vyjetí rozhodli, že přejdeme vlak za jízdy. No nejdřív se Jackii mezi rachotící vagóny nechtělo, ale nakonec se tvářila jako profesionál. Dovolená probíhala v pohodě, podívali jsem se na spoustu krásných přírodních míst, vyzkoušeli jsme dogtreking, ale bohužel jsem poznala, že ne všichni psi se mají jak Jackie. Většina psů v místních jesenických dědinách byla buď uvázaných u řetězu, nebo se toulala. Hlavně takový malý nervák, ze kterého nakonec vylezl Filip, co uměl i poslouchat. Ale mňafal jako blázen. Nejvíc mě na tom dojímalo, jak propracovaný systém to byl, když pes byl na řetězu a měl na dvorku natažený drát, podél kterého běhal. Někdy jsem si říkala, že škoda, že psi si víc neuvědomují, aspoň by se Jackie netvářila znuděně, když na ni nemám moc času a ještě by si té sedačky vážila:D Mno, ale projevila se i temnejší stránka mého medvídka. Ve Velkých Losinách ji Ivoš hlídal během prohlídky zámku, na kterou jsem se vydala. Nejenže byla dost nervní z toho, kam ta panička na tom cizím místě zase šla, navíc lilo jak z konve a cizích lidí tam bylo požehnaně, tak náš ďáblík vyjel na jednu paní, co si otřepávala deštník. Popravdě mě to dost naštvalo, na druhou stranu to ten den udělala podruhé na jednoho šouravého připitého dědka, jsem si říkala, že se aspoň umí ozvat a lidé by měli být taky trochu opatrní, když vidí takového psa. Jinak dovolená proběhla v pohodě, užili jsme si ji, akorát Jackininy bolavé nohy mi občas přidělávaly dost vrásek na čele. Ale začala jsem přemýšlet, jestli příští rok nezkusíme Šumavu. 

Fotky z dovolené:

http://snoppik.rajce.idnes.cz/Dovolena_Jeseniky%2C_Vernirovice%2C_14._-_21._7._2012/

Jinak se snažíme chodit na cvičák, akorát obyčejná poslušnost jde trochu ztuha. Jackie pořád vypadá, že si mezi tolika psy ještě nezvykla, nebo jsem podcenila rozdíl výcviku někde v klidu doma a na hodně známém místě a v relativně cizím prostředí a mezi jinými. Naopak mě překvapila při obranách, kdy se rozštěkala na figuranta, čemuž jsem se u u ní jako u neštěkajícího psa dost divila;-) Tak uvidíme, snad se k něčemu přece jen dopracujeme. Navíc 4. - 6. 10. jsme vybrali pobyt v v Herolticích - aktivní a zážitkový víkend, jede s námi mamka, tak snad ten svůj vzájemný vztah nějak posunou;-)

Další, co bych chtěla zmínit je druhá benefice na podporu Koňské záchytky, kterou jsme minulý týden navštívili. Konala se v Bohuslavicích u Telče, vyjeli jsme už ráno a podívali se na krásný zámek a náměstí do Telče. Navíc jsem u řeky potkali hovíka a říkala jsem si, že jeho i páníčky jsem již někde viděla. Taky jsme je později odpoledne potkali na benefici a zjistili, že je to pravdu náš mladší brách Max. Musím říct, že je to správný hovík;-) Jsme rádi, že se benefice vydařila, Koňská záchytky tím získala peníze na provoz na fungování a doufám, že příští rok se zúčastníme i s naším čtyřnožcem. Navíc se benefice konala na opravdu krásném místě - hospodářském dvoře, takže vedle koní na vás dýchalo i krásné prostředí čisté přírody.

Fotky: 

http://snoppik.rajce.idnes.cz/zamek_Telc%2C_Bohuslavice_u_Telce_-_2._beneficni_akce_na_podporu_Konske_zachytky/

Jackie má ještě slíbenou o letošních prázdninách brněnskou ZOO, tak doufám, že co nevidět vezmeme šelmu mezi jiné šelmy;-)

 

R.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Elevated Blood Insist upon associated with older people

Asepgresesup,8. 10. 2018 6:18

Pression arterielle est comment dur votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pas-cher-inde-occasion/

High blood weight (hypertension)

AUntodieniplon,28. 7. 2018 23:37

Poids est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/meilleur-prix-cialis-generique/