Jdi na obsah Jdi na menu
 


Canisterapie a rok 2013

30. 12. 2013

 Ahoj kamarádi,

 

možná je na čase zhodnotit nějak ten náš téměř již uplynulý rok. Nejdřív bych chtěla říct, že jsme se již úspěšně zúčastnily několika canisterapií - v Rosicích a o uplynulém víkendu i v Šanově, kde se i skvěle vyběhala s ostatními canisterapeuty. Asi bych to do sebe dříve neřekla, ale potěšené tváře mi opravdu udělaly radost. Jedinou možná trochu nevýhodu to má, že Jackie je po takovém výkonu vždy strašně unavená. Máme také žlutou canisterapeutickou vestičku (což třeba na maloměstě dělá fakt velký dojem :D) a tím pádem můžeme jezdit zadarmo.

 

To, že jsem splnily spolu canisterapeutické zkoušky považuji za největší náš mezník ve společném životě, možná ho už nic nepřekoná. A samozřejmě taky za největší letošní pozitivum. V tomto roce jsem se už plně orientovala na vzdělávání v pozitivních směrech výchovy psa, absolvovala několik seminářů a nakoupila množství titulů zabývajících se touto problematikou - ať už Shaping, Poslušnost i bez vodítko a od Ježíška i Jak trénovat nemožného psa. Teď podle toho ještě fungovat, což je někdy víc než těžké!! :D V příštím roce budu v tomto trendu pokračovat a hned v lednu mám v plánu další seminář s doktorem Šustou. Bezpochyby dalším pozitivem je, že jsme spolu mobilní ;-) 

 

Za negativum tohoto roku považuji to, že jsem se nedostaly ani jednou do Heroltic - ať už to bylo plavání nebo výcvikový víkend, který prostě z víc důvodů nevyšel. A taky to léto, které Jackie prakticky celé prolenošila. 

 

Začátkem prosince jsem navštívila holky z Elibuky a doufám, že nám to vyjde a budeme rodina ;-) A Arwenka mě utvrdila jen v tom, že jiná varianta než černá pro mě momentálně neexistuje. Což doufám, že tohle moje velké rozhodnutí považujeme (považují) všichni za pozitivní.

O víkendu mě čeká brigáda jako zapisovatele na národní výstavě v Brně a třeba za rok tam budu v jiné roli. 

 

Naše plány na následující rok jsous následující - na prvním místě dostane Jackinka obratem konečně čip a na jaře se nám podaří splnit zkoušky ZZO a ZOP, rozhodla jsem se zorganizovat v Oslavanech voříškiádu - pravděpodobně na konci dubna, rozhodně nás čekají Brněnské psí dny a další podobné akce - a třeba z nějaké té voříškiády dovezeme zase pohár ;-) V Psím Parku nás bezpochyby čeká nějaký vhodný kurz a v březnu bych se ráda zúčastnila semináře o BARFu s Kateřinou Novosádovou - uvidíme, co mi přinese. A v druhé půlce roku?? To se ještě uvidí ;-)

 

Všem, kdo si to přečtete, přeji v novém roce hodně osobních úspěchů a spokojenosti. Jackince hodně trpělivosti a zdraví - snad nejen s paničkou a ať ten náš poslední studijní boj dopadne dobře a já se konečně vzdělávám hlavně už jen v tom, co mě skutečně baví! 

 

R+J

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář