Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jack-Brann...14 dní spolu ;)

28. 10. 2014

 Ahoj!

 

Tak se po prvních 14 dnech vrhám na naše další společné dojmy...Brannan slyší už na své jméno (i když je tak trochu hluchá v ostatních případech naší lidské smečky) a bezmezně miluje Jackii. Vítá ji na prvním místě, opakuje vše po ní a kdyby Jackie uměla mluvit a dávat povely, Brann už může jít snad na zkoušky. A Jackie? Má ji ráda, ráda si s ní hraje, ale pokud její míra trpělivosti přeteče, ozve se. Ale za těch 14 dní se hranice tak uvolnily, že si říkám, kde mám toho psa, který na malou hned ve dveřích zavrčel. A náš rozmazlenec spává v posteli, protože ví, že teď ji nevyhodím, ale stále si trochu zvyká na nový režim, který je o trochu víc náročnější, než ten předchozí. Minulý pátek jsme oslavily její páté narozeniny, Jackie dostala játrový dort, pamlskovník a novou hračku, která je i na přetahování a vybírala jsem ji na výstaviště přes hodinu...a už pomalu propadala depresi, že jí snad na ty narozeniny nic nevyberu. 

 

A jak bych charakterizovala Brann? Neřízená střela a otesánek, který si chce všechno vyřvat. Štěně, které se pro žrádlo přetrhne. Prudič, který bude na Jackii štěkat tak dlouho, dokud na ni nezavrčí a nedá najevo, že jejího pískátka má plné zuby. Zvládá bez vyvenčení už větší část noci (standardně  se budí okolo 5 hod), o záchod si ještě moc říct neumí a hlavně v zápalu bojůvek nám občas ta loužička uklouzne. Krátké procházky, na které zatím chodíme, absolvujeme v pohodě a i bez táhnutí. Ale jak jdeme s Jackií, Brann letí, protože její krátké tlusté nožky na ty Jackininy ješě nestačí. Minulý týden jsme absolvovali druhé očkování a Brann měla něco málo přes 8 kg. A první diametrální rozdíl? Jackie venku neštěká a ozve se jenom při hře s druhým psem, zatímco naše Brann zpozorovala prvního psa za plotem, který na ni štěkal, a už začala brblat taky. Snažíme se trénovat doma, ale už se těším na změnu prostředí, která nás čeká po posledním přeočkování a na kterou se už těším, protože doma je to někdy nuda...;)

 

V lednu nás čeká naše první národní výstava v Brně ve třídě štěňat. Po pracovních zkušenostech z té evropské, která právě skončila, jsem velmi ráda za plemeno, které mám ;) Příští týden si jdeme odskočit s Jackií na výstavu pro ni určenou, na první ročník hádecké voříškiády, tak třeba dovezeme nějaký pohár ;)

 

R+J+B

 

dsc_0896-2.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář