Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brannan - první společné dojmy ;)

28. 9. 2014

To, že se mi před rokem honilo v hlavě, že bych se u hovawartů chtěla posunout na další metu, kterou mi Jackie nemůže bohužel splnit, netřeba psát. Bylo to už zmíněné tolikrát. 24. září uběhl rok od mého prvního e-mailu do ChS Elibuky, kde jsem se ptala na krytí Elišky v letošním roce...Během toho roku jsem doufám přesvědčila Evu, že mi štěňátko bez obav svěří a že se bude mít u nás dobře...Tak jak Eva přesvědčila mě, že lepší chovatelskou stanici jsem si vybral nemohla. 

 

Brannan Elibuky se narodila 15. srpna 2014 a se svými 5 sestrami a jedním bráškou nadělili paní chovatelce opět krásný vrh se všemi třemi barvami. Její máma Eliška Bukový Háj je černoznakatá fenka, grandšampiónka ČR a SK, šampionka Rakouska se 14 složenými zkouškami všech řádů, které se v české sportovní kynologii uznávají. Navíc je povahově velmi vyrovnaná a přátelská, sebevědomá, radostně cvičí, výborně hlídá a když to jde, tak dojde poslušně z výchazky sama domů, i když panička je venku ještě s Arwenkou ;-) Táta Artex z Lašské Brány, kterého ještě bohužel neznám osobně, jen podle vyprávění, je klidný vyrovnaný pes krásného exteriéru s 5 složenými pracovními zkouškami a držitel českého šampionátu. A myslím, že bez problémů splnil roli ženicha pro Elišku a táty naší malé. Oba dva jsou zdravotně naprosto v pořádku.

 

dsc09778.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brannanka je typické štěňátko, vymyšlí lumpačiny, ale při poslední návštěvě na mě udělala dojem, že patří k těm klidnějším z vrhu a projevila již zájem o hračku a přetahování, tak povel "drrrrž" a přetahování tentokrát nezanedbám ;) Výběr byl neuvěřitelně těžký, protože s Bairrou se narodily po sobě, co udělala jedna, udělala za chvíli druhá a exteriérově se jeví zatím velmi podobně, jen Brannanka má zatím jemnější hlavu. Když byly maličké, lehaly si vedle sebe a při první návštěvě jsem se rozhodla hlavně podle toho, že Brannan byla trochu přátelštější. Jak se bude malá vyvíjet, ukáže čas a taky hlavně já. S malou se plánuji věnovat sportovní kynologii, ev. tomu, co nám budoucnost ukáže. Canisterapii s malou neplánuji, i když lidumil se z ní stane asi tak, jak se stal z Jackie. Je toho před námi tolik..;-)

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář